Sivu 1/1

Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 02 Heinä 2017, 22:25
Kirjoittaja Ec15bxtv
Polttopuukausi lähestyy ja alkaa muut kaivuut olemaan valmiina.

Seuraavana on vuorossa kouran asennus koneeseen. Kaikenlaisia näkyy olevan myynnissä, ihan kauheen kokoisia ja - hintaisia. On roottorilla ja ilman. Omani meinasi pultata routapiikin sovitteeseen. Otan piikin pois ja teen sellaisen levyn, jolla saan kouran katon pultattua siihen kiinni ja parilla M20 pultilla koko rakkineen irti ja piikin kiinni. Hitsausjuttuja siis tiedossa. Roottoria en usko tarvitsevani.

Mitäs tällaisessa kourajutussa pitäis huomioida? :?:

Re: Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 11 Huhti 2018, 20:08
Kirjoittaja Bobcat 320X
Itselläni on samanlainen projekti menossa. Osaisko kukaan neuvoa mitenkä tuo hudrauliikka kouralle kannattaisi rakentaa? Nyt tulee kauhan kallistukselle yksi linja. Kannattaisiko siihen kauhaa ennen rakentaa sähköinen kuusitieventiili jonka katkaisijan asentaisi hyttiin?

Tarkoitus olisi kauhankäännön lisäksi saada yksi linja kouran sylinterille ja yksi linja rotaattorille.

Onko joku nähnyt tällaisen valmiin toiminnassa? En halua vetää letkuja noin montaa hytistä kauhalle asti.

Re: Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 16 Huhti 2018, 21:18
Kirjoittaja Stonehill
Sehän se kätevin on,minulla on tuossa hitachissa noin.

Re: Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 29 Huhti 2018, 10:56
Kirjoittaja Ec15bxtv
Koura tuli tilattua ja siihen askarreltua sopiva riipuke. Asensin sen neliöputkesta tehdyn lyhyen varren päähän. En laittanut pyörittäjää. Hyvin toimii.

Re: Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 20 Touko 2018, 00:31
Kirjoittaja oh1hih
Kuinkas isoa pölliä olet sillä käsitellyt?

Re: Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2018, 16:46
Kirjoittaja Bobcat 320X
En tiedä mitä Ec15bxtv on kouralla nostellut mutta bobcatin minikaivurilla ainakin minä olen nostellut 3m rankoja kasalle. Ihan tukkipuukin nousee ja rankoja sen minkä kouraan mahtuu kerralla.

Re: Puukoura minikoneeseen

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2018, 17:02
Kirjoittaja Hullu-Jussi
Meidän 5-tonniseen koneeseen asennettiin muutama vuosi sitten riiputettava koura, jossa pyörittäjä. Se koura on Hiabin valmistama ja ollut siis jossain kuormaimessa alkujaan. Kaivinkoneen puomissa oli vain yksi lisähydrauliikka. Toisen linjan otin kauhan sylinteriltä, sillä sitähän ei tässä riiputettavassa versiossa tarvinnut. Kauhan sylinterin letkujen lähtöihin asensin pikaliittimet. Kouran kanssa kauhan sylkän letkut irti ja kouran letkut tilalle. Konetta käytettiin pääasiassa purkujätteen lajittelussaja sillä lastattiin hirsiä ja muita pöllejä vaihtolavoille. Pisimmät lastattavat taisi olla sähköpylväät.