Fiat-hitachi 150 puutuu

Keskustelua tela- sekä pyöräalustaisista kaivukoneista

Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Jollikka » 18 Huhti 2013, 14:40

Elikkäs on sellanen ongelma että moottori uupuu kun liikuttaa puomistoa, moottorin saa sammuun kun vaan pitää vivusta kiinni. Moottori on aivan uusiksi peruskorjattu, mustaa savua tulee kun yrittää kaivaa, ettei ainakaan moottorista voi vikaa ettiä että olisi tehoton. ennen remonttia kaikki toimi hienosti mutta nyt ei enää. Kone oli käyttämättä noin kuukauden, että olisko joku hydrauliikka venttiili voinu mennä jumiin tai jotain sellasta vikaa? On vähän vaikee lähtee selvittään vikaa kun ei oo ennen tullu tällästä kaivuris vastaan. Mistähän kannattais alkaa ettiin vikaa? Aattelin täältä kysyä jos jollain olis jotain kokemusta tälläsestä.
Jollikka
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Huhti 2013, 14:18

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 18 Huhti 2013, 19:04

Koska mustaa savua tulee, voisi todellakin aika varmasti epäillä vikaa hydrauliikan puolella. Seuraavaksi katsoisin onko koneen kaikki liikkeet moottoria uuvuttavia vai vaan jotkut. Siitä voi sitten päätellä vähän sitä onko vika esim. vain yhden pumpun ohjauksessa. Jos niin hyvää tuuria ei satu olemaan, että kyseessä olisi vaan irronnut piuha, tarvitset remonttia paikan päälle. Asiansa osaava asentaja useimmissa tapauksissa selvittää vikapaikan aika nopeasti, kun pääsee tsekkaamaan tarpeelliset toiminnat.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1636
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja yölento » 18 Huhti 2013, 20:10

Joskus kuulin eräästä metsäkoneesta hajonneen turbon ja oli myös savua riittänyt mutta ei vetoja, just oli tyhjänä jaksanut liikkua. Eli voi se vika sielläkin olla.
Siitä lähetään mihin etuveto jätetään.
Etuveto? Joku veikkauksen uusi peli vai?
yölento
Guru
 
Viestit: 205
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 20:25
Paikkakunta: Savo

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 18 Huhti 2013, 20:21

Niinpä, kun sanotaan "melko varmasti" tai "aivan varmasti", kuten tulin sanoneeksi, niin varmaahan se on vain johonkin prosenttiin asti. Elikä kaikki muukin on vielä mahdollista ja turbo on juuri yksi hyvä mahdollisuus ja jotkut pari muutakin hyvää mahdollisuutta varmaan vielä on sen lisäksi.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1636
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Jappi » 19 Huhti 2013, 04:51

Ihan ensimmäisenä ilmanputsari vaihtoon.
Jappi
Guru
 
Viestit: 235
Liittynyt: 22 Marras 2011, 14:02

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 19 Huhti 2013, 07:13

Ja kun aina koittais muistaa sen, miten erehtyväisiä me ihmiset kaikessa ollaan. Ei kai ole maailmassa ihan pelkästään yksi tai kaksi kertaa, kun asentajalta unohtuu johonkin tötteröön pölysuojaksi tungettu rätti paikoilleen, kun kone kasataan. Ei se ole pelkästään kirurgien synti unohdella instrumentteja potilaaseen.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1636
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Jollikka » 19 Huhti 2013, 11:05

Joo Kaikki putsarit on vaihdettu ja turbo laitettiin uusiksi koneremontin yhteydessä. Kaikki liikkeet uuvuttaa konetta paitsi nyt kauhan liikuttelu yksin ei ota voimia. Että kyllä vähän toi hydrauliikka puoli epäilyttää, mutta ei kai pumppu voi tollain yhtä äkkiä hajota. Onkos noissa venttiili pöydissä mitään sähkö venttiilejä missään? tuossahan on pumpun luona ne 3 sähkö mötikkää 2 niisä on sähkösen työkierros touhuja mutta sen yhden toimintaa en tie kun siittä on johdot lähteny käveleen. Vosta siko hydrauliöljyn paluu puolella olla jotain tukosta, suodattimet on vaihdettu ja sitten vaihdettiin öljyt samalla.

Savusta sen verran että ei heti tuu mustaa kun alkaa ottaa voimia ja turbo lähtee vislaan ennen mustan savun tuloa
Jollikka
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Huhti 2013, 14:18

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja kampiveivi » 19 Huhti 2013, 15:45

Ainakin 5-sarajalaisissa on jotain sähkövnettiileitä, siellä lohkon kyljessä on kolme-neljä(?) sähkökelaa. . Mutta niiden toimimattomuus ei pitäs tuolla tavalla oirehtia. Esim tietokoneen kytkeminen tai kytkeytyminen pois päältä aiheutta sen että sähköinen kirerrosten säätökään ei toimi ja jos sen säädön muuttaa mekaaniseksi on kone sangen verkkainen, mutta moottori ei hyydy vaan pumppu ei anna kaikkea ulos. Jos kyseessä vanhempi kone voi toiminta tosin olla toisenlainen.
Miten kone käyttäytyy jos liikkeitä tekee hitaasti, onko sitten voimaa vai hyytyykö moottori heti jos kauhaa yrittää esim maahan?
kampiveivi
Guru
 
Viestit: 234
Liittynyt: 28 Kesä 2009, 19:27

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja Jamppa » 19 Huhti 2013, 20:00

Kuinkas tässä koneessa on noi PC-epc ja LS-epc venttiilit Pumpun kyljessä vai missä?? Törmäsin hiljattain yhdessä koneessa siihen että oli kyseisien venttiilien johdot menny ristiin remontin yhteydessä ja kone kyykkäs välittömästi.
Jamppa
Aktiivinen käyttäjä
 
Viestit: 48
Liittynyt: 27 Loka 2012, 20:48

Re: Fiat-hitachi 150 puutuu

ViestiKirjoittaja santikko » 18 Syys 2013, 20:15

terve! onko hitachi minkä ikäinen, eli onko kenties 150.2 mallia? onko ajo aivan normaalin tuntuinen? tekeekö samaa kylmänä ja kuumana? ainakin kakkosmalleissa noissa pienemmissä ( 100.2 ja 120.2) ja varmasti isommissakin, on pumpun oikeassa kyljessä purkki nimeltään angle sensor, joka tunnistaa pumpun kulman. epäilen, että vika on siinä purkissa. pumpun päällä on varmaan sinun koneessakin kaksi solenoidia? solenoidien kunnon voi tarkistaa vaihtamalla keskenään niiden johtojen paikat. jos johtojen vaihdon jälkeen puomisto toimii mutta ajo tukehduttaa koneen, on toinen solenoidi mykkä. kulman tunnistimen toiminnan myös pystyy tarkastamaan, joka on hieman monimutkaisempi juttu, mutta yleismittarilla siitäkin selviää. tarkastus menee kutakuinkin näin: käynnistä kone, ja anna käydä tyhjäkäyntiä. irrota pumpun päällä olevien solenoidien johdot. kuulet, kuinka pumpun ääni alkaa muuttumaan, koska pumpun säätölevy kääntyy full swash- asentoon. joudut odottamaan pari minuuttia. kun ääni tasaantuu, ja pumppu on full swash-asennossa, sammuta kone ja jätä virta päälle. mittaa angle sensorin johdoista jännite. eli toinen tikku mittarista liittimen keskimmäiseen piuhaan, ja toista en nyt väriltä muista, mutta kokeilemalla selviää. jännitteen tulisi olla 4,40v +- 0,03v. sensoria pystyy säätämään kun löysää pultit ja kääntää, mutta jos volttimäärä on jotain ihan muuta niin toden näköisesti on rikki. mielestäni konetta ei ole pakko sammuttaa mittauksen ajaksi, siten viimeksi löysin viallisen anturin joka lämmetessään alkoi sekooilemaan. myös kannattaa kokeilla tökätä mittari kiinni ennen kuin irroittaa solenoidit, niin näkee muuttuuko jännite, minkä pitäisi tapahtua.

anturin ja pumpun säätölevyn välissä on reaktiotanko, joka myös saattaa olla irronnut, jolloin sensori ei reagoi.

missäpäin maailmaa kone on? ja katso onko ne irtojohdot juuri tuosta purkista.

jos anturi on rikki, ja kysyt maahantuojan hintaa, niin mieti vaihtoehtona myös ebay. tiedän, että hinnassa on sen verran eroa, että toinen luku on kolminumeroinen, toinen kaksi. ensimmäinen numero molemmissa sama, ilman alvia.

tarkasta myös ohjausboksien sulakkeet jotka on 1amp. äläkä missään nimessä laita yhtään isompaa jos on palanut, touhusavut karkaa lähes välittömästi. toki boksinkin pystyy korjaamaan.

jos haluat lisätietoa, pistäppä vaikka s-postia santikko(miuku)offipalsta.com
santikko
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Syys 2013, 19:50


Paluu Kaivukoneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron