Fiat Hitachi lämpöongelma

Keskustelua tela- sekä pyöräalustaisista kaivukoneista

Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja razer90 » 22 Heinä 2016, 19:54

Eli tässä keväällä alkoi FH 165 -99 temppuilemaan. Nosti herkästi lämpöjä liian korkealle, ei kuitenkaan koskaan punaselle. Silloin tehtiin kansiremontti ja kannentiiviste oli mennyt sen verran että antoi painetta vesitilaan. Myös termostaatti on vaihdettu ja kennot putsattu. Nyt myös moottori alkaa hyytymään lämmettyään ja puskee mustaa putkesta. Vika alkaa tuntua olevan hydrauliikka puolella.

Pumput olivat irti aiemmin keväällä ja kaikki on sillä puolella kunnossa. Kaikki anturit vaikuttaisi olevan kunnossa. Alan epäillä tuota pumpun ohjaus solenoidia. Onko mitään keinoa millä testata sitä enne vaihtoa? Kaikki johdot ovat kiinni, ehjät ja kontaktit on putsattu. Kone alkaa temppuilemaan vasta lämmettyään, 3-4 tuntiakin saa kaivaa ennen ongelmien alkamista. Kaikki apu otetaan kiitollisena vastaan.
razer90
Aktiivinen käyttäjä
 
Viestit: 19
Liittynyt: 14 Huhti 2014, 17:42

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 22 Heinä 2016, 20:40

Hitachin pumpuista ollut puhetta aiemminkin täällä: http://www.kaivinkoneet.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=1042
Viestiketjun viimeisessä postauksessa on nimenomaan puheena nämä pumpun solenoidit.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1526
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja razer90 » 23 Heinä 2016, 13:13

Enpäs huomannutkaan vaikka ketjuja lueskelinkin läpi. Pitää alkaa testailla kun saan koneen kotia ja tarkistaa vielä kaikki anturit läpi.

Tuossa tänään kuunteelin konetta kaivaessa ja letkurikkoventtiileistä kuuluu kolaus, ihan kuin jonkun lainen paineisku. Samoin puomia laskettaessa kuuluu kovaa suhinaa mitä ei aiemmin ole kuulunut. Voiko nuo aiheuttaa öljyn kuumentumista ja mistä paineiskut tulevat? Mittasin infrapuna lämpömittarilla ja letkurikot kuumenevat selvästi enemmän kuin sylinterit ja niiden putket. Lämpötilaero on 15-20 astetta.
razer90
Aktiivinen käyttäjä
 
Viestit: 19
Liittynyt: 14 Huhti 2014, 17:42

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 23 Heinä 2016, 20:27

Voi olla, että letkurikkoventtiilin kara/istukka ei liiku kunnolla, vaan jumittaa. Syynä voi olla mekaaninen vaurio tai jostain on lähtenyt sinne roskaa. Mitään kolahtelua ei pitäisi kuulua.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1526
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja razer90 » 09 Syys 2016, 15:05

Päivitystä vian etsintään. Viileällä ilmalla kone toimii kunnolla, mutta heti kun päivä lämpenee alkaa temppuilu. Tänään myös katosivat kaikkia sähköt koneesta (ei tule valoja mittaristoon eikä starttaa). Akut ja kaapelit kunnossa. Taitaa olla tietokone rikki, mihin oireet viittasivat jo aiemmin. Mittasin toisen pumpun anturin liittimiä eikä sinne tullut virtaa vaikka johto on mitattu ehjäksi ja toiselle anturille virta tulee. Pitää alkaa metsästämään ehjää boksia jostain.
razer90
Aktiivinen käyttäjä
 
Viestit: 19
Liittynyt: 14 Huhti 2014, 17:42

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja kampiveivi » 09 Syys 2016, 22:25

Ennen kun alatte bokseja etsimään kannattaa tarkastaa että onko vika siinä vai jossain muualla. Meillä aikoinaan eräs laturille menevä johto heikolla kosketuksella aiheutti mystisiä oireita joiden epäiltiin johtuvan viallisesta boksista, koska boksi pimeni välillä ja toimi taas välillä oli vian etsintä hankalaa. Toisinaan vian ilmenemiseen vaikutti koneen kallistus tiettyyn suuntaan, mutta ei aina. Vian syytä alkoi huoltomies epäillä laturiin liittyväksi kun mittaili jännitteitä virtalukolta ja havaitsi että siellä kulki virta väärinpäin kun vika oli päällä.
Meillä ei tosin starttauksessa vikaa ollut ja valoista en nyt muista oliko ongelmia vian ollessa päällä. Mutta epäilen että vika voisi olla muullakin kuin siinä tietokoneessa jos kaikki mykkänä. Toimiiko päävirtarele oikein? Onhan kaikki maadoitukset moottorille kunnossa? Olettaisin myös Ohjaamoon olevan jonkin sorttisen maadoituspisteen, onhan sekin kunnossa?
kampiveivi
Guru
 
Viestit: 234
Liittynyt: 28 Kesä 2009, 19:27

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja razer90 » 10 Syys 2016, 08:45

Tottakai sähköpuoli tutkitaan kunnolla ennen uuden boksin laittamista. Tosin kone on temppuillu sen verran koko kesän ajan että boksi vika on mahdollinen. Viileänä päivänä ja kylmänä kone toimii hyvin. Muutaman tunnin kaivamisen jälkeen moottori alkaa puutua ja puskea mustaa savua. Koneen myös saa sammumaan jos liikettä ei kevennä tai pysäytä. Samalla alkaa moottorin lämmöt nousta.

Koneeseen on keväällä vaihdettu uusi turbo ja tehty kansiremontti. Samoin polttoainesuodatin vaihdettu, tankki putsattu ja polttoaineletku vaihdettu. Ilmansuodattimet on myös vaihdettu. Pumpulle on laitettu uusia antureita eikä mikään ole muuttunut. Johtosarjoja on mittailtu korjaamokäsikirjan ohjeilla ja johdot näyttäisi olevan kunnossa. Kaikille antureille ei lähde virta boksilta vaikka johdot on kunnossa. Solenoidiventtiili näyttäisi toimivan. Myös vikakoodeja on yritetty lukea mutta boksiin ei ole päästy sisälle Yksi tuttu kellä ollu joitain vuosia sitten samanlainen kone sanoi heti oireet kuultuuaan että boksi vaihtoon, teki kone kuulemma ihan samaa.

En oikein jaksa uskoa muuaalla sähköpuolella olevan vikaa koska tuota pumppujen ohjausta lukuunottamatta sähköpuolella ei ole ollut mitään ongelmia aiemmin. Mutta tutkitaan ensin ja katsellaan tarkemmin.
razer90
Aktiivinen käyttäjä
 
Viestit: 19
Liittynyt: 14 Huhti 2014, 17:42

Re: Fiat Hitachi lämpöongelma

ViestiKirjoittaja Mf7726 » 19 Syys 2019, 14:43

itellä samanlainen kone ja vähän samoja oireita,niin rupesin kyselemään liekkö vika selvinny?
Mf7726
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Syys 2019, 21:13


Paluu Kaivukoneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa