Sivu 1/1

Fiat-Hitachin epätarkka puomin lasku

ViestiLähetetty: 15 Elo 2018, 12:08
Kirjoittaja Motokuski
On ilmaantunut FH EX165 koneeseen semmonen vika, että pääpuomin laskuliikkeestä on tullu äkkinäinen ja epätarkka, kun vipua työntää eteenpäin niin vipua tarvii liikuttaa jonkin matkaa ennenkun mitään tapahtuu, ja sitten kun puomi liikkuu niin liike on melkein vapaapudotusta, alle 10cm laskeminen on melkein mahdotonta. Kaikki muut liikkeet toimii tosi hyvin, mutta tämä tekee kaivamisesta melko vittumaista. Olen vaihtanut pari esiohjausletkua, myös tälle liikkeelle ja ne on ollu normaalia ristikudosletkua. En vaan jaksa muistaa alkoiko oire jo silloin. Alkuperäset esiohjausletkuthan on ilmeisesti nylonletkua, mutta voiskohan se aiheuttaa tämän? Missähän muualla vika vois olla, venttiilin kara jumittaa tms..?

Re: Fiat-Hitachin epätarkka puomin lasku

ViestiLähetetty: 15 Elo 2018, 12:34
Kirjoittaja Hullu-Jussi
Tämä kai on niitä Hitacheja, joiden hydrauliikka eroaa isosti muista Hitacheista johtuen valmistusrtehtaasta. Tähän ei minulle ole mitään kirjallisuutta. Mutta yleisesti tämän tyyppinen vika voi hyvin johtua esiohjauksesta. En ensimmäiseksi lähtisi epäilemään letkujen materiaalia. Koska remonttia on tehty, tulee ekana mieleen, että onko ilmaa jäänyt esiohjauspuolelle. Sitä voi olla kuormanlaskuventtiilin (toisella nimellä puhutaan letkurikkoventtiilistä) esiohjauslinjassa (riippuu venttiilin mallista). Jotenkin tuntuu vian oireet viittaavan kuormanlaskuventtiiliin. No, tämä vain tällainen kevyt arvaus.

Re: Fiat-Hitachin epätarkka puomin lasku

ViestiLähetetty: 15 Elo 2018, 18:31
Kirjoittaja jusape
Myös esiohjausletkut pitää vissiin ilmata eli liitin kahvan tai lohkon päästä löysään ja ajaa liikettä kunnes ei ilmaa enää tule.
Muutoin letkussa oleva ilmakupla tekee sinne "paineakun" ja liikeet on tökkiviä hytikkaletkussa olevan ilmapatsaan vuoksi

Re: Fiat-Hitachin epätarkka puomin lasku

ViestiLähetetty: 18 Elo 2018, 08:42
Kirjoittaja janivede
Minulla kerran tullu Fiat Hitachissa laskun ja noston tökkimis ongelma ja se johtui letkunrikko venttiilissä olleesta resusesta O-renkaasta. Kannattaa tsekata se suurinpiirtein ensimmäisenä.

Re: Fiat-Hitachin epätarkka puomin lasku

ViestiLähetetty: 18 Elo 2018, 17:08
Kirjoittaja Motokuski
Kiitos vastauksista!
Kokeilin ilmata esiohjausletkut mutta ei ollut apua. Sitten kokeilin kääntää noston ja laskun letkut ristiin ennen sylinteriä, ja silloin lasku alkoi toimia viimeisen päälle hyvin, mutta sama vika siirtyi nostopuolelle.... Eli viittais vissiin aika vahvasti siihen että venttiilillä on joku ongelma...

Re: Fiat-Hitachin epätarkka puomin lasku

ViestiLähetetty: 18 Elo 2018, 18:18
Kirjoittaja RH 6
Joskus joutuu aika pitkään laskemaan öljyä pilottiletkuista, jotta kaiken ilman saa pois. Kun tuli Hitachien kanssa pelattua enemmän työn puolesta, niin jonkin verran sai tuota ilmaamista harrastaa. Joissakin lukkoventtiileissä on lukossa niin sanottu by-pass suutin, joka auttaa ilmausongelmaan jonkin verran, koska sitä kautta poistuu koko ajan vähän öljyä (ja samalla ilmaa) lukon pilottipiiristä. Isommissa Hitacheissa käytetyissä lukoissa ei tuota ainakaan ollut.

Ilmaongelman tunnistaa yleensä siitä, että jos vipua poikkeuttaa siihen, missä liikkeen pitäisi yleensä alkaa ja odottaa sitten hetken. Jos liike alkaa, vaikkei vivun asento välillä muuttunutkaan, niin syyllinen huonoon toimintaan on yleensä silloin kokoonpuristuva ilma. Samoin joskus voi kuulla esiohjauskahvoilta öljynvirtauksen äänen, jos pilottilinjoissa on paljon ilmaa.