Macmoter

Keskustelua tela- sekä pyöräalustaisista kaivukoneista

Macmoter

ViestiKirjoittaja Haapis » 25 Syys 2018, 23:01

Miten iso riski on 1990-luvun lopun meillä harvinaisessa konemerkissä, varaosien saannissa ja osaajien löytämisessä, kun konetta ei ole tuotu uutena Suomeen, eikä kai kovin paljon käytettynäkään?

Pyöräalustainen 8,5tn kone peräisin Italiasta, Perkins-kone, Bosch-Rexroth-pumput. Hydraulinen esiohjaus. Kourallinen magneettiventtiilejä, mutta ei kummempaa elektroniikkaa.

Tarinan mukaan sama tehdas olis valmistanut Fiat-Hitachia -90-luvulla ja 2000-luvun alussa. Vaan eipä löydy netistä tietoa enää valmistajasta.

Minkälaista laatua lienee kone?
Haapis
 
Viestit: 5
Liittynyt: 23 Syys 2018, 00:57

Re: Macmoter

ViestiKirjoittaja Diesel Power » 26 Syys 2018, 13:46

Jopas merkin löysit. En ole moisesta härpäkkeestä koskaan kuullut. Tuskin moni muukaan tässä maassa. Kuvittelin vaan että olisin sen verta koneiden kanssa puuhannut että olisin edes euroopan kaivinkone merkit tuntenut.
Oli merkki mikä oli. Ei kai siinä mitään yli pääsemätöntä ongelmaa ole tuon sortin koneen ylläpidossa. Sen kun muistaa että maahan tuojalta ei tukea tarvitse kysyä.
Tämänkin koneen valmistaja on koonnut koneensa eri komponentti valmistajien osista. Kuten kaikki pienemmät kone tehtaat tekevät. Tuskin ovat ylävaunun alavaunun ja puomin lisäksi montaa osaa itse tehneet. Varaosan saaminen voi vaatia komponentti tarjonnan tuntemista ja oikeiden osto paikkojen löytämistä.
Avatar
Diesel Power
Guru
 
Viestit: 271
Liittynyt: 05 Kesä 2016, 14:57


Paluu Kaivukoneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa