Sivu 1/1

Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 25 Marras 2013, 17:58
Kirjoittaja Heavy
Kuvasin kaksi tuollaista työkonetta Saksassa. Osaisiko joku kertoa tarkemmin koneista?

Kuva

Kuva

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 25 Marras 2013, 22:35
Kirjoittaja lannenmies
Alempi on WackerNeusonin 3,5 tonnin painoinen runko-ohjattu kaivantojyrä (trens roller).Kohlerin moottorilla.Saksassa ja yleensäkin Euroopassa tunnutaan käyttävän putkikanaalien tiivistämisessä erinlaisia rullasysteemejä.Lisää tietoa Wackerin sivuilta ;)Ylempi voisi olla Amman 3002 jyrä tosin takapelti on nykyään vinompi.Toisaalta pellit vaihtuu vikkeläänkin.Oho poks.

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 26 Marras 2013, 10:03
Kirjoittaja Hullu-Jussi
Ylemmässä kuvassa olevan jyrän katolla näyttäis olevan nostolenkki ja sopiva vaijerinpätkä koukkuun kiinnittämistä varten. Kätevää sanosin.

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 26 Marras 2013, 19:07
Kirjoittaja lannenmies
Ylemmän puskulevyssä näyttää olevan jonkinlainen pyörittäjä.Tuota alempaa saa myös langattomalla kauko-ohjauksella varustettuna.Ylemmän takana olevasta kauhasta päätellen ei nostokyky lopu aivan heti :) Joskus elämän synkkinä hetkinä olen miettinyt maanrakennuksen eroja pohjoismaat vs. muu eurooppa.Ei ole valjennut.Johtuiskohan erinlaisesta yrityskulttuurista ? Jos olen oikein ymmärtänyt ei keski-euroopassa ole juurkaan ns. yhden koneen urakoitsioita vaan kaikki yritykset ovat niinkuin YIT tai NCC ja niille on helpompi tuoda työmaalle aina sopiva kone sen sijaan että koneet varustettaisiin esim kiinnikkeellä.Pohjoismaissa usein kun ei ole kuin se yksi kone sen on oltava sopiva ja siksi lisävarusteita on piha täynnä.( pakko mahtua kun on vihitty ).Samoin villissä Lännessä ukot rappaa 1,5 metrisillä kiinteillä kynsiluiskasysteemeillä kaiken kaapeliojista muoto-ojiin.Tälläistä vaan ihmettelin ja aivan ohi asian.

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 27 Marras 2013, 19:41
Kirjoittaja Heavy
Tämähän selveni täysin, hyvä homma. Joo, jenkeissä ei esimerkiksi olla niin innostuneita kauhan pyörittäjistä, ym. Ehkä siellä tosiaan ei olla niin kauhean uudistumishaluisia. Onhan Suomessakin tehty ennen simppeleimmillä koneilla todella suuria urakoita ja massansiirtotöitä.

Voisin laittaa kuvia tuosta koneesta johon takana oleva kauha kuului tuolla työmaalla. Kuka arvaa koneen?

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 28 Marras 2013, 17:57
Kirjoittaja lannenmies
Itse olen sitä ikäluokkaa että olen aloittanut tappikinnikkeisillä kauhoilla siirtyen tilttien ihmeelliseen maailmaan ja täytyy kyllä todeta ettei tule ikävä. :D Aralla kun kaivettiin salaojia oli kuoppa ylhältä 3m ja alhalta 0,5 m. Joskus 80 luvun puolenvälin jälkeen pääsin ajamaan 4 t Mitsubishiä ja seinustan kaivuutkin oli kuin heinän tekoa.Meilläkin oli kaksi Araa toisessa kynsikauha ja toisessa huulilevyllinen ja oli helpompi vaihtaa konetta kuin kauhoja.Oliha silloinkin kinnikkeitä muttei kaikilla :cry: .Ekan kinnikkeen sain kaivuriin 77 tai 78 Lännen tehtaalta koekäyttöön se oli niinkuin yhden tapin s-kiinnike alempi lykättiin käsin ( lue lyötiin lekalla).

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 29 Joulu 2013, 15:08
Kirjoittaja Heavy
Mitkäs nämä kaksi konetta ovat? Vauhdissa autosta otettu kuva, joten vähän epätarkka.

Kuva

Re: Pari konetta tunnistettavaksi.

ViestiLähetetty: 29 Joulu 2013, 18:07
Kirjoittaja Hullu-Jussi
Tuon näköiset pikkaiset pyöräkaivinkoneet olivat yleisiä Keski-Euroopassa parkymmnetä vuotta sitten. Olisiko merkki Eder tai Zeppelin. Kuormaaja oikealla Kramer Allrad. Voi olla, että nämä lönkalta heittämäni nimet menivät täysin pieleen. Jään odottamaan lopullista totuutta.