Sivu 1/1

Harvinaisempi uusi kone CAT 836H

ViestiLähetetty: 12 Joulu 2010, 00:42
Kirjoittaja Northern 1010C
Tämä on sinällään jo melko vanha tapahtuma, mutta kuitenkin...koska monet eivät ikinä tule näitä koneita näkemään. Helsingin BIMU Oy osti vuonna 2009 2 kpl (?) Caterpillar 836H kaatopaikkajyriä (vuosi ja kappalemäärä täysin kirjoittajan muistista...(huono)). Kyseiset koneet ovat suomen ensimmäiset laatuaan ja ne palvelevat yhteiskuntaa jollakin pääkaupunkiseudun uudehkolla jätteenkäsittelykeskuksella :roll: . Koneet ovat sinällään melko massiivisia, perustuen Caterpillar 988H malliin, painoa on liki 54 tonnia, pituutta yli 10 metriä ja leveyttä yli 5 metriä. Ja tehoakin löytyy CAT:n C-18 moottorista 555 heppaa, luulisi tuolla paskan siirtyvän...? Ja sitten muutama kuva "uudesta" koneesta.

Re: Harvinaisempi uusi kone CAT 836H

ViestiLähetetty: 13 Joulu 2010, 05:45
Kirjoittaja Hullu-Jussi
Näyttäisi myös olevan aivan uutukainen lavetti uuden koneen kuskauksen kunniaksi. Olisi hauska tietää, miksi BiMu osti Caterpillar-jyrät, vaikka oli aikaisemmin käyttänyt vain Tanan jyriä. Olisiko syynä ollut hinta, vaiko paremman luotettavuuden haku? Vai muuten vain haluttu kertoa Tanan myyjälle, että on maailmalla muitakin vaihtoehtoja olemassa. Muuan asentaja kertoi, että Bimulla oli Tanaa varten korjaamolla aina odottamassa yksi kappale ylimääräisiä voimapaketteja, joka voitiin pikaisesti nostaa pellin alle, kun edellinen nyykähti.

Re: Harvinaisempi uusi kone CAT 836H

ViestiLähetetty: 14 Joulu 2010, 20:18
Kirjoittaja Northern 1010C
Syitä CAT-koneiden valintaan en tiedä, sillä käsitykseni on että TANA:n koneet ovat erittäin luotettavia ja tarkoituksenmukaisia (Catin laite on kuitenkin vain muunnos pyöräkuormaajasta...). Mitä tulee noihin TANA:n moottorimoduuleihin (ja niiden "nyykähtämisiin") niin TANA käytti ennen ainakin mallistonsa isommassa päässä CAT:n moottoreita (C-15), nykyisin kai Cumminsin koneita, joten se tuskin on syynä BIMU:n valintaan, toki 836H on hieman suurempi kuin TANA:n Gx520 mutta vain marginaalisesti...

Re: Harvinaisempi uusi kone CAT 836H

ViestiLähetetty: 14 Joulu 2010, 22:10
Kirjoittaja Hullu-Jussi
Satuin tänään näkemään tuon koneen työssä kasalla. Ulkoinen kuosi oli jo hieman erinäköinen. Kasalla pölisee aina, kun ei sada ja kaikenlaiset roinat raapivat maalit pois. En kehdannut mennä nappaamaan kuvaa, kun en tiedä, miten ne siellä mahtaa kuvaamiseen suhtautua nykyisin.