Acco höylä

Keskustelua muista maanrakennuskoneista

Acco höylä

ViestiKirjoittaja Mikki » 25 Loka 2011, 20:00

Onhan iso laitos... :shock:

Kuva

Onko tietoa tästä?
Viimeksi muokannut Mikki päivämäärä 26 Loka 2011, 06:36, muokattu yhteensä 1 kerran
Mikki
Aktiivinen käyttäjä
 
Viestit: 31
Liittynyt: 12 Syys 2010, 18:30

Re: Acco höylä

ViestiKirjoittaja yölento » 25 Loka 2011, 20:42

Ei avaudu :(
Siitä lähetään mihin etuveto jätetään.
Etuveto? Joku veikkauksen uusi peli vai?
yölento
Guru
 
Viestit: 205
Liittynyt: 14 Huhti 2011, 20:25
Paikkakunta: Savo

Re: Acco höylä

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 25 Loka 2011, 20:49

Eipä avaudu... Mutta itse höylä on maailmalla varsinainen legenda. Muistelen, että kysymyksessä oli italialainen maanrakennusyritys, jonka omistaja oli mieltynyt isommanluokan maansiirtokoneisiin. Sama omistaja taisi teettää myös tähän mennessä maailman suurimman puskukoneen. Näistä koneista on ollut kuvia useillakin sivustoilla netissä, mutta ulkomuistista en osaa linkittää yhtäkään. Palataan, kun olen saanut etsittyä lisätietoja.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1637
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Acco höylä

ViestiKirjoittaja Hullu-Jussi » 25 Loka 2011, 21:34

Tässä linkissä yksi kuva maintsemastani puskukoneesta:http://www.flickr.com/photos/doncampbellmodels/851618639/. Samalta kuvaajalta löytyy myös kuvia mainitusta höylästä, joka sekin on aivan omaa luokkaansa. Tässä myös kuvia ja tietoa höylästä: http://www.vincelewis.net/accograder.htmlVilkaisin, mitä wikipediassa oli sanottu Accosta. Minulta oli aikoinaan jäänyt kuulematta se juttu Accon puskukonejätistä ja höylästä, että ne olivat joko suoraan itse Mohammad Gaddafin tai ainakin hänen hallintonsa tilaamia joskus 80-luvun alussa liittyen suuriin rakennushankkeisiin silloisessa Libyassa. Gaddafilla ja italialaisilla poliitikoilla oli hyvät välit, mistä johtuen koneet oli päätetty tilata Italiasta. Eräiden terrori-iskujen vuoksi, joihin Libyan epäiltiin sotkeutuneen, päätti YK asettaa kauppasaarron Libyalle, mistä johtuen koneita ei voitu toimittaa perille. Ne jäivät Italiaan, eikä ainakaan puskukonetta ole koskaan käytetty missään työssä. Puskukoneen paino on uskomaton 183 tonnia.

Off topic: Don Campbell on laittanut flikriin aika paljon kuvia esim. hyvin suurista maanrakennuskoneista. Hän on myös kuuluisa pienoismallien tekijä, jonka mallit - sen lisäksi että yleensä esittävät suuria koneita - ovat muutenkin aika suuri kokoisia. Hänellä on myös kuukausittaiset päiväkirjat sivuillaan, joita on ollut ilo lueskella vuosien varrella. Campbell on nykyisin eläkkeellä mutta aikaisemmin hän urakoi kesäisin muun muassa pihatöitä ja talvisin lumen aurauksia. Hänen kirjoituksistaan on saanut mukavasti tuntumaa amerikkalaiseen elämäntapaan pikkukaupungissa, joka sijoittuu suurten järvien alueelle.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
 
Viestit: 1637
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58


Paluu Muut koneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa