Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Täällä voi puhua vapaasti aiheista joille ei löydy muuta foorumia
Schaza
Viestit: 1
Liittynyt: 07 Loka 2009, 22:23

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Viesti Kirjoittaja Schaza »

Se on niin helkkarin hienoa, että tämä päivä meillä Suomen kansalaisilla on. Kuitenkin tätä itsenäisyyttä koitettiin viedä petoksella, aseilla, ja hienoilla puheilla. Koskaan siinä silti onnistumatta.

Meidän perheessä itsenäisyys otetaan hyvin vakavasti. Itse henkilökohtaisesti herkistyn kyyneliin asti aina, kun kuulen Suomen hymnin. Oli kyse sitten jääkiekko-ottelusta tai mistä muusta tahansa. Emäntä ei ole yhtä fanaattinen kuin minä, mutta arvostaa myös hyvin paljon samoja asioita. Mukulatkin tulevat tietämään tämän päivän merkityksen kyllä heti kun oppivat ymmärtämään.

En koskaan puhu "meidän" itsenäisyydestämme, vaikka sitä olemmekin. Emme saa viedä sitä kunniaa niiltä, jotka meille itsenäisyyden antoivat. Kunnia itsenäisyyspäivästä ei kuulu meille "nuorille sukupolville", vaan niille jotka sen meille antoivat. Niille jotka sen puolesta ovat pelänneet, kärsineet, ja kuolleet. Niille jotka ovat menettäneet rakkaimpansa meidän puolestamme. Niille jotka tekivät suuria tekoja ja antoivat tietäen oma henkensä, tietämättä tulevasta.

Siinä on mielestäni suurin teko mitä Itsenäisyytemme puolesta on koskaan tehty. Täydessä varmuudessa ja tietoisuudessa annettu oma henki pelkästä rakkaudesta omaa maata kohtaan. Tiedostaen, että tämä uhri on omaisille se kaikkein suurin. Tietämättä, mihin kaikki johtaa. Vain ja ainoastaan tiedostaen, että omalta kohdalta kaikki on ohi.