Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Täällä voi puhua vapaasti aiheista joille ei löydy muuta foorumia
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
Viestit: 1800
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Hullu-Jussi »

Sain äsken Real Machineryn tiedotteen, jossa toimitusjohtaja Salminen ilmoittaa yrityksen luopuvan Bobcat-koneiden maahantuonnista.
RealMachinery-konekonserni ei enää vuoden 2021 alusta tule edustamaan
Bobcat tuotemerkkiä. Nykyinen maahantuontisopimus Bobcatin kanssa
tulee loppumaan 31.12.2020.
Olen ymmärtänyt asian olleen niin, että Real Machinery ei ole ollut halukas jatkamaan maahantuotia, mutta Bobcatin puolelta olisi toivottu jatkettavan. Olisiko tässä pohjimmiltaan kysymys siitä, että päämies asettaa hyvin tiukat ehdot merkin edustukselle vaatimalla taloudellisia panostuksia kuten koneiden ostamista varastoon ym. Iso kysymys tässä onkin, että kuka edustuksen ottaa/suostuu ottamaan?

Tästä samasta asiasta on offtopic-ketjussa tavallaan ollutkin jo ennakolta puhetta: viewtopic.php?f=2&t=1051&start=200 Tuohon keskusteluun kommentoin vain sanomalla, että pienessä maassa on melko helppo tehdä päätelmiä tulevista asioista.
Harri_82
Guru
Viestit: 125
Liittynyt: 18 Syys 2012, 21:16

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Harri_82 »

Huhuja ollu liikenteessä et wihuri/witractor ois seuraava maahantuoja. Nehän oli aikonu tälle vuotta ilmottaa et mikä merkki tulee edustukseen.
jpk
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Joulu 2010, 21:54

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja jpk »

Doosanin emoyhtiö on suurissa veloissa ja maksaakseen velkoja on Doosanin maarakennusvalmistus myynnissä poislukien Bobcat ja ostajana on Hyundai-konserni joten saattaa olla kyseessä isommat kuviot kuten Caterpillarin edustuksessa jossa Wihuri ei ilmeisesti halunnut laajentaa lisää muihin maihin kun Caterpillar halusi keskittää Euroopan toimintojaan harvemmille toimijoille eli isommat tontit enemmän muskeleita sitäkautta lisää markkinaosuuksia Euroopassa jossa kisa on koventunut huomattavasti. Tuosta Doosan - Hyundai kaupasta on ilmeisesti tulossa totta jo ennen vuodenvaihdetta mikäli tiedot ihan uusimmassa ulkomaan lehden nettiuutisessa pitävät paikkansa ja Hyundain mukaan konemerkit jatkavat itsenäisinä eri markkinoilla paitsi Kiina jossa Hyundai ei ole menestynyt mutta Doosan on. Hyundain mukaan tässä haetaan valmistukseen ja hankintoihin lisää muskeleita eli tehokkuutta ja kustannussäästöjä. Witraktor on huhujen mukaan ilmeisesti seuraava maahantuoja Bobcatille kun Jontikka ei ole tuomassa maansiirtokoneitaan Europpaan vaan lähinnä Venäjälle ja sen naapurustoon no Jontikan kaivurithan ovat keltaisia Hitacheja , dumpperit Belliä kuormaajat kylläkin omaa valmistetta.Että semmosta tänään kaikki ei aina aiheudu Suomen pienistä markkinoista.
Avatar
Diesel Power
Guru
Viestit: 497
Liittynyt: 05 Kesä 2016, 14:57

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Diesel Power »

Tuo selvensi asiaa aika tavalla. Joten kiitoksia vaan sinne.
Witraktorilla ei nykyään ole oikeen mitään myytävää maanrakennus yrittäjille. Asia voi hyvinkin olla että tämä puute koetaan heillä ongelmaksi ja sitä paikkaamaan Bobcatti olisikin sitten käypänen merkki. Toisaalta sitten Bobcat tarjoaa koneitaan myös maatalous yrittäjille että jotain eturistiriitaa voi olla tiedossa.

Omana mielipiteenä sanoisin että Bobcat on meillä Suomessa saatettu selkeästi marginaali merkin asemaan. Sääli kun on kuitenkin ollut omalla alallaan kova tekijä vuosi kaudet.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
Viestit: 1800
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Hullu-Jussi »

Tuo Bobcatin ajautuminen marginaaliin Suomen - ja laajemminkin Euroopan markkinoilla - joka tuli tuossa edellisessä viestissä, pani miettimään sitä asiaa. Minulla on sellainen arvelu, että Bobcat on jäänyt muiden valmistajien jalkoihin, koska se on yksinkertaisesti panostanut markkinointiin vähemmän kuin kilpailijat, mutta pitänyt siitä huolimatta hinnat korkealla.

Viimeksi Agritechnica-messuilla kävin Bobcatin osastolla, jossa oli muistaakseni 3-4 kuormaajaa ja pari kurottajaa. Nämä oli vierivieressä melko pienellä ja ahtaalla näyttelyosastolla. Olin hetkeä aikaisemmin kiertänyt Kubotan osaston, jossa oli varmaan kymmeniä koneita sijoitettuna valtavalle alalle. Nämä kaksi merkkiä olivat siellä kuin eri planeetoilta. Tietysti Kubotalla oli pelissä todella paljon, sillä se on ollut jo muutaman vuoden ajan kovasti tulossa maatalouskonemarkkinoille ja sillä on halu näyttää, mitä kaikkea sen tarjonta kattaa. Tässä pelissä Bobcat on jäänyt altavastaajaksi.
Avatar
Diesel Power
Guru
Viestit: 497
Liittynyt: 05 Kesä 2016, 14:57

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Diesel Power »

Nytpä asia sitten sai varmistuksen. Wihurista tuli Bobcatin maahantuoja Suomessa.
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
Viestit: 1800
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Hullu-Jussi »

Linkki Wihurin Teknisen kaupan tänään lähettämään tiedotteeseen: https://www.tekninenkauppa.fi/ajankohta ... lleenmyyja

Tiedotteessa mainittiin erikseen muutama koneryhmä. Ne lienevät niitä, joita tullaan markkinoimaan nyt alkuun kaikkein voimakkaimmin. Eikä noissa tuntuisi olevan mitään päällekkäisyytta niiden JD-koneryhmien kanssa, joita Wihuri nykyisin edustaa Suomessa. Siltä listalta puutuvat monet JD-tuotteet, mitä esim Amerikassa myydään.

Tässä ote tiedotteesta:
Uusi kompaktien pyöräkuormaajien ja pienten runko-ohjattavien kuormaajien valikoima
Uusi kevyiden tiivistyskoneiden valikoima
Uusi pyörivien kurottajien valikoima
R-sarjan liukuohjattavat ja kompaktit telakuormaajat
R2-sarjan 5 - 6 tonnin minikaivurit
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
Viestit: 1800
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Kenelle Bobcatin maahantuonti?

Viesti Kirjoittaja Hullu-Jussi »

Jäi edellisessä viestissä sanomatta pari asiaa, joita pidän jollain tapaa oleellisena tässä. Oli tuolloin hieman kiirettä. Mutta nyt niihin asioihin: luulisin, että Wihuri tulee suuntautumaan jatkossa entistä vahvemmin maatalouskauppaan. Traktorit on maatalouskonekaupan kovinta ydintä, mutta pelkästään Jontikan traktoreilla, puimureilla ja paalaimilla on vaikea pitää myyntiorganisaatiota pyörimässä. Muuta on jo hakusessa, mihin tämäkin uutinen viittaa: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maa ... -1.1273817 Jos asiaa koittaa ajatella Wihurin kannalta, niin Bobcatilla on paljon sellaisia koneita valikoimissa, joilla Wihuri voisi täydentää Jontikka-tarjontaa.

Mitä Bobcattiin noin yleisesti konemerkkinä tulee, niin se tietysti sopii hyvin maatalouskonesektorille. Liukuohjattu Bobcat-kuormaaja syntyi alkujaan maatalouden tarpeisiin. Vasta myöhemmin niitä alettiin käyttämään rakennustyömailla. Amerikassa kaiken merkkiset liukuohjatut kuormaajat ovat edelleen hyvin yleisiä maatiloilla.
Vastaa Viestiin