Puomi törmäsi puuhun

Täällä voi puhua vapaasti aiheista joille ei löydy muuta foorumia
nelja
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 22:38

Puomi törmäsi puuhun

Viesti Kirjoittaja nelja »

Tämä on aihe, jota nyt ei voi netin keskustelupalstalla ratkaista, mutta kysyn silti.

- Käytin vuokrakonetta hämärässä, 13 tonnin telakone. En ole ammattikuski lähellekkään, niin sattui seuraava... Käänsi ylävaunua sivuliikkeellä, niin puomi törmäsi puuhun. Vähän tietysti kolahti, mutta ei mitään näkyvää vauriota... (ei toki tajuttu edes tutkia sen kummemmin).

- Onkohan tuosta voinut tulla jotain "piilovikaa" koneeseen? Vähän tietysti hankala tarkistaakaan, purkamatta konetta (turhaan)
- Luulisin, että kestää... Sillä jotkut hakkaa puomilla alaspäin mursketta ja louhetta tiiviiksi.. Saattaahan puomi osua traktorin kärryyn sivuliikkessä kun lastaat... Onhan noita kavureita tippunut kuljetusauton kyydistä jne...
- Joillakin kuskeilla särkyy lasit jatkuvasti kaivurista... Luulisin, että lasit menee ensin rikki, ennen kuin pahemmin on kolahtanut.
Avatar
Diesel Power
Guru
Viestit: 558
Liittynyt: 05 Kesä 2016, 14:57

Re: Puomi törmäsi puuhun

Viesti Kirjoittaja Diesel Power »

Ei puomi tuollaisesta hevin hajoa. Siis jos ottaa puuhun kiinni yläpäästä. Enempi rasittaa minun nähdäkseni jos kauha ottaa johonkin joustamattomaan sivu käännön aikana. Siinä kun on silloin paljon enemmän vipu vartta joka vääntää. Sitäkin se kestää monta kertaa mutta lopulta tulee väsyminen ja murtumat syntyy.

Jos mitään näkyvää ei tullut niin ei kai sitten muuta kuin työ jatkuu.
nelja
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Maalis 2011, 22:38

Re: Puomi törmäsi puuhun

Viesti Kirjoittaja nelja »

Kiitos vastauksesta! Kyllä koneella jatkettiin hommia, kun ei osannut tapahtumahetkellä peljätä mitään... Tuli vaan vähän sellainen jälkikammo ;)
Vastaa Viestiin