Huddig vs Lännen

Keskustelua kaivurikuormaajista
Avatar
Hullu-Jussi
Guru
Viestit: 1805
Liittynyt: 25 Marras 2009, 09:58

Re: Huddig vs Lännen

Viesti Kirjoittaja Hullu-Jussi »

Liikennetraktoriksi se minun muistikuvan mukaan on rekisteröity, mutta en nyt kehdannut soittaa tehtaalle ja kysyä. Epäilen, että nykyisten ajoneuvosäännösten kanssa se on pakko rekisteröidä liikennetraktoriksi, jos kärryn kok.paino tulee yli 10 tonnin. Hydraulinen runko-ohjaus taitaa myös edellyttää, että on rekisteröity liikennetraktoriksi. Tästä rekisteröinnistä on seurauksena tietysti monia hankaliakin velvoitteita, mutta pääseehän sillä sitten 40 sijaan 50 km/h. Jos sitten siihen hommaa lisäksi liikenneluvan, niin saa täysin laillisesti kuljettaa toiselle kuormia maksua vastaa.
James82d
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 27
Liittynyt: 09 Huhti 2009, 17:30

Re: Huddig vs Lännen

Viesti Kirjoittaja James82d »

Unohdin tuon runko-ohjauksen kun oma raina C20 on kiinteärunkoinen. Rekisteröity teollisuus traktoriksi, tosin ei enää aktiivikäytössäkään... :roll:
Avatar
tkane
Site Admin
Viestit: 129
Liittynyt: 30 Maalis 2009, 22:30

Re: Huddig vs Lännen

Viesti Kirjoittaja tkane »

Aivan oikea muistikuva Hullu-Jussilla on, liikennetraktoriksi se on rekisteröity. Aivan älytön tämä Suomen lainsäädäntö, moottorityökoneessa ei edes etukuormaajan kauhassa saa kuljettaa soraa kun liikenteessä ajelee.
Avatar
steyr
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 64
Liittynyt: 29 Syys 2012, 15:33
Paikkakunta: Espoo

Re: Huddig vs Lännen

Viesti Kirjoittaja steyr »

tkane kirjoitti:Aivan oikea muistikuva Hullu-Jussilla on, liikennetraktoriksi se on rekisteröity. Aivan älytön tämä Suomen lainsäädäntö, moottorityökoneessa ei edes etukuormaajan kauhassa saa kuljettaa soraa kun liikenteessä ajelee.
Onneksi ovat sellaisen poikkeuksen laittaneet lakiin, että hiekoituskauhassa saa olla alle 2 kuutiota sepeliä/hiekkaa. Enemmänkin kait saisi olla, mutta sitten pitää käyttää dieseliä tai maksaa päivämaksu, joka on työkoneessa aika suuri(100€) verrattuna traktoriin(5€). http://www.trafi.fi/filebank/a/13351759 ... orissa.pdf
Vastaa Viestiin