James 83 etuakseli

Keskustelua kaivurikuormaajista
Temelius
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Elo 2019, 12:05

James 83 etuakseli

Viesti Kirjoittaja Temelius »

Moro,

Hommasin mökille moottorivikaisen James 83 traktorikaivurin (vm. -88) Perkins 1004-4T moottorilla. Samaa kaivuria on tehty myös Lännen C20 -mallina eri moottorilla.

Nyt moottori on korjattu ja siirryn seuraaviin korjauskohteisiin. Niistä isoin on varmaankin etuakselin oikeanpuoleisen kääntökotelon korjaaminen. Siinä on sellainen vika, että raidetangon pää on ollut löysällä ja kalvanut mutterin reikää kotelossa isommaksi. Edellinen omistaja on pahentanut ongelmaa koittamalla hitsailla raidetangon pään pulttia alta päin koteloon kiinni (ks. kuva). Akseli on ZF APL-765 mallinen ja jostain syystä noita ei tunnu purkaamoilta löytyvän. Näin ollen kääntökoteloa ei varmaan saa hankittua käytettynä varaosana. Vai tietääkö joku onko ko. akselin kääntökoteloita käytetty jossain muussakin akselissa? Toinen vaihtoehto on irrottaa kääntökotelo ja viedä se konepajalle korjattavaksi. Korjaus saattaisi onnistua niin, että täyttöhitsataan reikä umpeen ja tehdään samaan kohtaan uusi kartioreikä raidetangon päälle. Mitä mieltä olette tästä, olisiko mahdollinen korjaustapa?

T: Temelius
Liitteet
Kaankokotelon_pultti_pieni.jpg
Kaankokotelon_pultti_pieni.jpg (183.63 KiB) Katsottu 5644 kertaa
Joona.S
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 14
Liittynyt: 30 Marras 2014, 22:00

Re: James 83 etuakseli

Viesti Kirjoittaja Joona.S »

Joskus korjasin Massikasta samaa vikaa , se oli joku melko pehmeä puikko jolla täytin reikää ja vingulla sitte vähän kerrassaan hiomalla ja kartiotapilla merkkaamalla putsasin reikää , uus raijepää istu tiukkaan kiinni lukitteen kanssa.
Temelius
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Elo 2019, 12:05

Re: James 83 etuakseli

Viesti Kirjoittaja Temelius »

Joona.S kirjoitti:Joskus korjasin Massikasta samaa vikaa , se oli joku melko pehmeä puikko jolla täytin reikää ja vingulla sitte vähän kerrassaan hiomalla ja kartiotapilla merkkaamalla putsasin reikää , uus raijepää istu tiukkaan kiinni lukitteen kanssa.
Hyvä tietää että tämän varmaan saa vielä korjattua! Ei muuta kuin akseli purkuun ja jatketaan ihmettelyä. ;)
Vastaa Viestiin