JCB JZ140 kansiko paskana?

Keskustelua tela- sekä pyöräalustaisista kaivukoneista
razer90
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 21
Liittynyt: 14 Huhti 2014, 17:42

JCB JZ140 kansiko paskana?

Viesti Kirjoittaja razer90 »

Koneena siis -11 vuotinen lyhytperä JCB JZ140 Isuzun 4jj1 moottorilla varustettuna.

Nyt keväällä kone alkoi pikkuhiljaa hukata jäähdytysnestettä eikä vuotoa ole sitkeästä etsinnästä huolimatta löytynyt. Lämpiminä päivinä nestettä on hävinnyt enemmän, viileinä päivinä ei juuri lainkaan.

Nyt ongelma on pahentunut ja kone alkanut lämmitä pikkaisen enemmän kuin normaalisti. Sisälle kyllä tulee lämmintä. Myös huohottimesta tulee välillä haikua, ei mitenkään hirveästi mutta sen verran että huomaa. Vesipumppu ja termostaatti vaihdettu kaksi vuotta sitten.

Mitään vuotoja ei näy ulospäin eikä kone tyrkkää pakoputkesta muuten vaaleaa savua kuin kevyesti käynnistyksen jälkeen minkä epäilin aluksi johtuvan egr jäähdyttimen mahdollisesta vuodosta. Nyt testailin vähän enemmän ja muuten ei jäähdyttimessä näy kuplia tai muutakaan outoa. Mutta normaalissa käynti lämpötilassa jäähdyttimen korkki auki moottoria rasittaessa alkaa neste tulemaan ulos eli painetta muodostuu. Ilman rasitusta työkierroksilla ei mitään ongelmaa.

Eli mahtaisiko kukaan tietää onko egr jäähdyttimen mahdollista aiheuttaa kaikki oireet vai onko jo syytä varautua nyppämään kansi pois.
Avatar
Diesel Power
Guru
Viestit: 526
Liittynyt: 05 Kesä 2016, 14:57

Re: JCB JZ140 kansiko paskana?

Viesti Kirjoittaja Diesel Power »

Voi hyvinkin olla egr yksikkö joka sen vuodon aiheuttaa. Olet varmaan jo googlannut juttua ja huomannut että egr on aika useasti todettu ongelmaksi. Ja passaa aika sopivasti luettelemiisi oireisiin. Vaan ei se ainoa mahdollisuus ole. Vuodot on kinkkisiä vikoja kun moottorin lämmön muuttuessa ne joko pahenee taikka pienenee. Kannen alueella vuoto voisi hyvinkin olla. Tarkoitan nyt kaikkia tiivisteitä kannentiiviste mukaan laskien. Eikä joku halkeama olisi mahdoton. Vuoto voi olla ulos päinkin mutta vähäisenä se pääsee haihtumaan lämmössä eikä sitä jää juuri jälkeä.
razer90
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 21
Liittynyt: 14 Huhti 2014, 17:42

Re: JCB JZ140 kansiko paskana?

Viesti Kirjoittaja razer90 »

Nyt kun herättyäni tarkemmin muistelen niin koneen oma nesteen lämpötilan näyttö oli testatessa 84-85 astetta ja muistaakseni termostaatti on 88 asteinen. Jäähdyttimessä ei näkynyt mitään muuta virtausta kuin tuo paineen nousu. Helpoin ehkä napara egr jäähdytin ensin pois. Joka tapauksessa se on tieltä pois otettava.
Avatar
Diesel Power
Guru
Viestit: 526
Liittynyt: 05 Kesä 2016, 14:57

Re: JCB JZ140 kansiko paskana?

Viesti Kirjoittaja Diesel Power »

Egr jäähdyttimelle voi toki tehdä paine testin. Tosinn onhan siinä aika iso työ kun joutuu värkkäämään laipat jotka sulkee vesi kanavat. Testi ei vaadi kummoista pumppua. Meillä oli verstaalla putki miesten käsi käyttöinen pumppu jolla painetta tehtiin.
Vastaa Viestiin